Ontwikkeling fun-& doecentrum

Fun & doecentrum

In Velje in Denemarken staat een geweldig fun & doecentrum: Økolariet. De 17 werelddoelen (SDG’s) staan er centraal op een speelse manier; je mag overal aan zitten, mee spelen en het letterlijk beleven.

Hoe mooi zou het zijn om in Fryslân een soortgelijk fun & doecentrum op te zetten met regionale partijen, om de SDG’s te verankeren bij onze kinderen, in ons onderwijs en in de maatschappij?

Wetenschap, natuur en techniek, verbonden door spel, ervaren en ontdekken. De funfactor staat bovenaan, waardoor er positieve associaties gevormd worden op afval, energie, waterzuivering en noem maar op.  

Als docent of leerkracht beleef je mét je klas een bezoek aan het fun & doecentrum, een gemakkelijke manier om duurzaamheid in je onderwijs te integreren. Gezinnen zijn er welkom voor een inspirerende middag uit en toeristen kunnen we laten zien wat er in Fryslân allemaal voor moois gebeurt op het gebied van de SDG’s. 

Ik ben op zoek naar partners die dit samen met mij op willen zetten. Er zijn al zoveel mooie initiatieven gestart, zullen we deze bij elkaar brengen, samen maakt nog sterker! Heb je ideeën, neem dan snel contact met me op.

Andere post-its

Busy

RCE for ESD

Fries expertisecentrum voor leren voor duurzame ontwikkeling Op vrijdag 13 maart 2020 is een start gemaakt met het concretiseren van

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.