Ontwikkeling fun-& doecentrum

Ekolarium Fryslân

In Velje in Denemarken staat een geweldig fun & doecentrum: Økolariet. De 17 werelddoelen (SDGs) staan er centraal op een speelse manier; je mag overal aan zitten, mee spelen en het letterlijk beleven.

Hoe mooi zou het zijn om in Fryslân een soortgelijk fun & doecentrum op te zetten met regionale partijen, om de SDGs te verankeren bij onze kinderen, in ons onderwijs en in de maatschappij?

Wetenschap, natuur en techniek, verbonden door spel, ervaren en ontdekken. De funfactor staat bovenaan, waardoor er positieve associaties gevormd worden op afval, energie, water en noem maar op.  

Als leraar beleef je mét je klas een bezoek aan het fun & doecentrum, een toegankelijke manier om duurzaamheid in je onderwijs te integreren. Gezinnen zijn er welkom voor een inspirerende middag uit en toeristen kunnen we laten zien wat er in Fryslân allemaal voor moois gebeurt op het gebied van de SDGs. 

Ik ben op zoek naar partners die dit samen met mij op willen zetten. Interesse? Neem dan snel contact met me op. Wil je weten hoe ik het Ekolarium voor me zie, klik  dan op onderstaande knop voor meer informatie:

Hieronder een video-impressie van het Deense Økolariet.

Andere post-its

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.