Over Scrum

Scrum in onderwijs

Ik begeleid ontwikkelteams die onderwijs willen innoveren en daarin is Scrum een erg effectief hulpmiddel. 

Scrum is leren door doen en zorgt voor snelheid, structuur, transparantie, resultaat en energie. Het is een flexibele strategie, werkt met multidisciplinaire teams in korte cycli en is transparant door de visuele manier van werken.

De kracht van Scrum:

  • Visueel werken geeft transparantie
  • Regelmatige feedback en bijsturing
  • Flow
  • Commitment en eigenaarschap
  • Vaart en energie

Dit maakt Scrum een geschikte projectmethode om snel resultaat te boeken én tussentijds veel feedback te vragen en te verwerken. Vooral het continue blijven bijsturen maakt het een krachtig instrument.

De filosofie van leren door doen past heel goed bij het type onderwijs waar ik graag meer van willen zien. Met vaart en energie resultaat leveren, zowel voor een ontwikkelteam, een uitvoeringsteam als voor leerlingen.

Hoe mooi is het om zowel het ontwikkelteam met Scrum te faciliteren, als de leerlingen met Scrum te laten werken. Ook hierin kan ik begeleiding bieden, zowel aan het uitvoeringsteams als aan de leerlingen.

In het menu kun je zoeken op ‘scrum’ om een overzicht te krijgen van de onderwijsvernieuwingen en -innovaties die ik met Scrum heb mogen begeleiden.

Neem gerust contact op voor de mogelijkheden van Scrum voor jouw project.

#doenisdebestemaniervandenken

Andere post-its

Done

TechnoLab SWF

Scrum & Technolab Onderzoekend en ontwerpend leren, TechnoLab SWF is doen!  Daar past Scrum als werkwijze perfect bij. Met behulp

Lees verder »

He bah! Weer zo'n cookie pop-up om te laten weten dat deze site cookies gebruikt.